Hans Put wint cultuurprijs Beringen 2011

Tijdens het cultuurforum van december word ook jaarlijks de cultuurprijs uitgereikt.
Bij het aanmelden kreeg men ook een ‘stemformulier’ mee in verband met de buurtsofa. Dus eerst een officieel gedeelte met een overzicht van het voorbije jaar en een vooruitblik naar 2012.

Voorzitter Jo Bloemen deed een korte, bondige maar duidelijke uitleg. Het logo van de Cultuurraad werd voorgesteld en de website cultuurgazet.be toegelicht. Nog wat cijfers en ander materiaal werden uitgelicht, alsook de verbouwingswerken aan ‘de Cor’.

Ook gaf hij dan toelichting rond het project ‘buurtsofa’, dat in de laatste rechte lijn zit. Het ontwerp dat er in mozaïek op zal geplakt worden, moet nog gekozen worden. Achter in de zaal lagen de zes ontwerpen, en konden de aanwezigen op het formulier hun voorkeur schrijven.

Tijd voor muziek: Fun For Five bracht met hun blaasinstrumenten mooie klassiekers.
Nog even een woordje uitleg over de eerste maal dat men een prijs uitreikt voor de cultuurtandem van het jaar. In deze categorie was de winnaar het jeugdorkest Beringen, dat samen met het Sint-Franciscuscollege Heusden-Zolder en de stedelijke academie MWD een schoolvoorstelling voor 720 leerlingen hield, en als apotheose op 8 april een concert in het Casino zal brengen.

Om de spanning voor de cultuurprijs er op een ludieke manier in te houden bracht improvtheater Noevoo T een korte voorstelling. Voorstelling? Wel het publiek bracht items zoals plaatsen, filmgenres, getallen enzovoort aan, en het gezelschap improviseerdeop deze dan altijd een schets.

Jo Bloemen nam eindelijk het woord terug om de vijf genomineerden aan te kondigen:
Hans Put, Louis Vanlommel, André Luyten, Radio Benelux en Diabeetvereniging West Limburg. Dit telkens met een projectie van hun verdiensten.

En de winnaar was uiteindelijk – bekendgemaakt door een druk op de knop – Hans Put.
Hij kreeg dan ook terecht het beeldje overhandigd. Als slot kreeg men, als afsluiter van het jaar van de vrijwilliger, een receptie door het stadsbestuur aangeboden. Een dank voor de vele uren en dagen dat ieder zich in zijn vereniging inzet. Bij het buitengaan, mocht men niet vergeten het stemformulier in de bus te steken en nog even langs de tafel passeren voor een kleine attentie.

Bron: HBVL

 

Reageer